INVENTOR ARIA AR4VI32-12WFI / AR4VO32-12 Инвертер клима уред

32.190,00 ден

Опис

INVENTOR Инвертер клима уред ARIA AR4VI32-12WFI / AR4VO32-12

 • Енергетска класа: A+++
 • Јонизатор
 • ХЕПА стерилизациски филтер
 • R32 Нов еколошки фреон за намалени трошоци за одржување
 • Wi-Fi Standard
 • Golden Fin
 • High Density Air Dust Filter
 • Капацитет на ладење: 820 – 4160 W
 • Pdesign: 3.8 kW
 • Енергетска класа при ладење: А ++
 • SEER: 6.5
 • Сезонска просечна потрошувачка на енергија при ладење: 175 kWh/year
 • Капацитет на греење: 850 – 4780 W
 • Pdesign (греење средна зона): 2.7 kW
 • Енергетска класа при греење (средна зона): A +
 • SCOP: 4.1
 • Сезонска просечна потрошувачка на енергија при греење (средна зона): 922 kWh/year
 • Pdesign (греење топла зона): 3.3 kW
 • Енергетска класа при греење (топла зона): A +++
 • SCOP: 5.1
 • Сезонска просечна потрошувачка на енергија при греење (топла зона): 906 kWh/year
 • Влезна струја при ладење: 1090 (50 – 1600) W
 • Влезна струја при греење: 1050 (130 – 1710) W
 • Проток на воздух (High / Medium / Low): 515 / 459 / 294 m3/h
 • Ниво на бучава на внатрешна единица (Silent / Low / Medium / High): 21 / 22 / 32 / 38 dB
 • Ниво на бучава на надворешна единица: 54 dB
 • Компресор: Rotary
 • Течна/гасна линија: 1/4” / 3/8”
 • Внатрешна единица ШхДхВ: 802x189x297 mm
 • Надворешна единица ШхДхВ: 770x300x555 mm
 • Работна температура при ладење: -15 °C ~ 50 °C
 • Работна температура при греење: -15 °C ~ 30 °C

Во денешно време трошоците за живот постојано се накачуваат, а луѓето стануваат се посвесни за климатските промени и последиците по околината во која живееме. Важно е да придонесеме до нејзино намалено загадување, а воедно и да заштедиме и да користиме што поекономични извори на греење и ладење. Инвертер технологијата на клима уредите до сега се покажала како најекономичното решение кога станува збор за ладењето и греењето, а воедно и најеколошкото. Со технологија која постојано напредува и користење на еколошки гасови, клима уредот денес стана неизоставен дел од секој дом. Затоа, ако се одлучувате да купите инвертер клима уред, знајте дека носите правилна одлука, а планетата ќе ви биде благодарна.