INVENTOR ARIA AR4VI32-18WFI / AR4VO32-18 Инвертер клима уред

47.990,00 ден

Опис

INVENTOR Инвертер клима уред ARIA AR4VI32-18WFI / AR4VO32-18

 • Енергетска класа: A+++
 • Јонизатор
 • ХЕПА стерилизациски филтер
 • R32 Нов еколошки фреон за намалени трошоци за одржување
 • Wi-Fi Standard
 • Golden Fin
 • High Density Air Dust Filter
 • Капацитет на ладење: 1850 – 6150 W
 • Pdesign: 5.3 kW
 • Енергетска класа при ладење: А ++
 • SEER: 6.4
 • Сезонска просечна потрошувачка на енергија при ладење: 290 kWh/year
 • Капацитет на греење: 1380 – 6800 W
 • Pdesign (греење средна зона): 3.9 kW
 • Енергетска класа при греење (средна зона): A +
 • SCOP: 4.0
 • Сезонска просечна потрошувачка на енергија при греење (средна зона): 1365 kWh/year
 • Pdesign (греење топла зона): 4.5 kW
 • Енергетска класа при греење (топла зона): A +++
 • SCOP: 5.1
 • Сезонска просечна потрошувачка на енергија при греење (топла зона): 1235 kWh/year
 • Влезна струја при ладење: 1550 (120 – 2380) W
 • Влезна струја при греење: 1500 (220 – 2430) W
 • Проток на воздух (High / Medium / Low): 750 / 501 / 417 m3/h
 • Ниво на бучава на внатрешна единица (Silent / Low / Medium / High): 20 / 28 / 35 / 41 dB
 • Ниво на бучава на надворешна единица: 57 dB
 • Компресор: Rotary
 • Течна/гасна линија: 1/4” / 1/2”
 • Внатрешна единица ШхДхВ: 965x215x319 mm
 • Надворешна единица ШхДхВ: 880x333x554 mm
 • Работна температура при ладење: -15 °C ~ 50 °C
 • Работна температура при греење: -15 °C ~ 30 °C

Во денешно време трошоците за живот постојано се накачуваат, а луѓето стануваат се посвесни за климатските промени и последиците по околината во која живееме. Важно е да придонесеме до нејзино намалено загадување, а воедно и да заштедиме и да користиме што поекономични извори на греење и ладење. Инвертер технологијата на клима уредите до сега се покажала како најекономичното решение кога станува збор за ладењето и греењето, а воедно и најеколошкото. Со технологија која постојано напредува и користење на еколошки гасови, клима уредот денес стана неизоставен дел од секој дом. Затоа, ако се одлучувате да купите инвертер клима уред, знајте дека носите правилна одлука, а планетата ќе ви биде благодарна.