INVENTOR PROfessional PFVI32-12WF / PFVO32-12

29.990,00 ден

Гаранција: 60 месеци

Опис

INVENTOR Инвертер клима уред PROfessional PFVI32-12WF / PFVO32-12

 • Карактеристики:
 • – Wi-Fi Standard – контролирање на клима уредот преку вашиот смартфон
 • – R32 ECO Refrigerant – еко фреон со 68% помал потенцијал за глобално затоплување
 • – Triple Action Filter – троен филтер со Vitamin C, Silver Ion и Cold Catalyst
 • – A++ – иновативна технологија која овозможува одлични перформанси со најниски трошоци
 • – Golden Fin – златна антикорозивна облога на изменувачите која го продолжува животниот век на климатизерот
 • – Active Carbon Filter – ги отстранува микробите и ве штити од алергии и болести
 • – Antibacterial Protection – го спречува развивањето на штетни бактерии во внатршната единица
 • – Anti-cold air function – го регулира работењето на внатрешниот вентилатор според загреаноста на испарувачот
 • – Ionizer – ефективна абсорпција на 90% од бактериите, ги отсранува непријатните мириси
 • – Follow Me – оваа функција ви овозможува мерење на температура на далечинскиот со што овозможува поголем комфорт и заштеда на енергија
 • – Powerful Self-Cleaning – ефективно чистење на климата со која се спречува развивање на бактерии
 • – Turbo Mode – оваа функција го засилува работењето на климатизерот за побрзо да се излади/затоплин просторијата
 • – Ultra Silence Mode – овозможува ултра тивко работење на вашиот климатизер
 • Технички карактеристики:
 • Капацитет на ладење: 12.200 (2.730-12.284) Btu/h
 • Капацитет на ладење: 3.6 (0.8-3.6) kWatt
 • Капацитет на греење: 12.600 (3.412-12.966) Btu/h
 • Капацитет на греење: 3.7 (1.0-3.8) kWatt
 • Ладење:
 • – Pdesign: 3.2 kW
 • – Енергетска класа: A++
 • – SEER: 6.12
 • – Годишна потрошувачка: 184 kWh/year
 • Греење (Средна зона):
 • – Pdesign: 2.7 kW
 • – Енергетска класа: A+
 • – SCOP: 4.14
 • – Годишна потрошувачка: 913 kWh/year
 • Греење (Топла зона):
 • – Pdesign: 3.4 kW
 • – Енергетска класа: A+++
 • – SCOP: 5.4
 • – Годишна потрошувачка: 963 kWh/year
 • Напон / Фреквенција / Фази (V/Hz/Ph): 220-240 / 50 / 1
 • Влезен напон:
 • – Ладење: 4,82 A
 • – Греење: 4,30 A
 • Влезна струја:
 • – Ладење: 1090 (100 – 1.600) W
 • – Греење: 970 (300 – 1.600) W
 • Проток на воздух (Turbo/High/Medium/Low): 560 / 497 / 482 / 358 m3/h
 • Бучност:
 • – Внатрешна единица (Silence/Low/Medium/High): 26 / 33 / 39 / 44 dBA
 • – Надворешна единица: 52 dBA
 • Компресор: Rotary
 • Течна линија / Гасна линија (inch): 1/4″ / 3/8″
 • Кабел: 3×1.5 mm2
 • Комуникациски кабел: 5×1.0 mm2
 • Осигурачи: 3×10 A
 • Димензии (ШxДxВ):
 • – Внатрешна единица: 792x201x292 mm
 • – Надворешна единица: 730x285x545 mm
 • Тежина:
 • – Внатрешна: 8.5 kg
 • – Надворешна: 25 kg
 • Фреон (kg): R32 / 0.60
 • Опсег на работа:
 • – Ладење: 16~47 C
 • – Греење: -15~32 C
 • Гаранција 5 години