INVENTOR PROfessional PFVI32-18WF / PFVO32-18 A++

46.990,00 ден

Гаранција: 60 месеци

Погледни кошничка

Опис

INVENTOR Инвертер клима уред PROfessional PFVI32-18WF / PFVO32-18

 • Карактеристики:
 • – Wi-Fi Standard – контролирање на клима уредот преку вашиот смартфон
 • – R32 ECO Refrigerant – еко фреон со 68% помал потенцијал за глобално затоплување
 • – Triple Action Filter – троен филтер со Vitamin C, Silver Ion и Cold Catalyst
 • – A++ – иновативна технологија која овозможува одлични перформанси со најниски трошоци
 • – Golden Fin – златна антикорозивна облога на изменувачите која го продолжува животниот век на климатизерот
 • – Active Carbon Filter – ги отстранува микробите и ве штити од алергии и болести
 • – Antibacterial Protection – го спречува развивањето на штетни бактерии во внатршната единица
 • – Anti-cold air function – го регулира работењето на внатрешниот вентилатор според загреаноста на испарувачот
 • – Ionizer – ефективна абсорпција на 90% од бактериите, ги отсранува непријатните мириси
 • – Follow Me – оваа функција ви овозможува мерење на температура на далечинскиот со што овозможува поголем комфорт и заштеда на енергија
 • – Powerful Self-Cleaning – ефективно чистење на климата со која се спречува развивање на бактерии
 • – Turbo Mode – оваа функција го засилува работењето на климатизерот за побрзо да се излади/затоплин просторијата
 • – Ultra Silence Mode – овозможува ултра тивко работење на вашиот климатизер
 • Технички карактеристики:
 • Капацитет на ладење: 18.400 (4.095-19.108) Btu/h
 • Капацитет на ладење: 5.4 (1.2-5.6) kWatt
 • Капацитет на греење: 19.700 (4.095-20.473) Btu/h
 • Капацитет на греење: 5.8 (1.2-6.0) kWatt
 • Ладење:
 • – Pdesign: 5.3 kW
 • – Енергетска класа: A++
 • – SEER: 6.57
 • – Годишна потрошувачка: 283 kWh/year
 • Греење (Средна зона):
 • – Pdesign: 4.4 kW
 • – Енергетска класа: A+
 • – SCOP: 4.02
 • – Годишна потрошувачка: 1535 kWh/year
 • Греење (Топла зона):
 • – Pdesign: 5.5 kW
 • – Енергетска класа: A+++
 • – SCOP: 5.4
 • – Годишна потрошувачка: 1426 kWh/year
 • Напон / Фреквенција / Фази (V/Hz/Ph): 220-240 / 50 / 1
 • Влезен напон:
 • – Ладење: 7,32 A
 • – Греење: 6,61 A
 • Влезна струја:
 • – Ладење: 1650 (90 – 2.000) W
 • – Греење: 1490 (200 – 2.200) W
 • Проток на воздух (Turbo/High/Medium/Low): 850 / 750 / 657 / 564 m3/h
 • Бучност:
 • – Внатрешна единица (Silence/Low/Medium/High): 30 / 36 / 41 / 47 dBA
 • – Надворешна единица: 56 dBA
 • Компресор: Rotary
 • Течна линија / Гасна линија (inch): 1/4″ / 1/2″
 • Кабел: 3×2.5 mm2
 • Комуникациски кабел: 5×1.5 mm2
 • Осигурачи: 3×10 A
 • Димензии (ШxДxВ):
 • – Внатрешна единица: 940x224x316 mm
 • – Надворешна единица: 920x400x620 mm
 • Тежина:
 • – Внатрешна: 12 kg
 • – Надворешна: 35 kg
 • Фреон (kg): R32 / 1.28
 • Опсег на работа:
 • – Ладење: 16~47 C
 • – Греење: -15~32 C
 • Гаранција 5 години

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ